Show simple item record

dc.provenanceUnitat Audiovisual Institut del Teatre
dc.contributor.authorPortaceli, Carme
dc.date.accessioned2021-07-10T10:22:24Z
dc.date.created2018-06-26T10:12:40Z
dc.date.issued2015-12-18
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12966/1823
dc.descriptionTaller de 4t curs, de l'especialitat d'Interpretació-Text i Escenografia, de l'ESAD, 17/20-12-2015, basat en l'obra original de Dea Loher "Klaras Verhältnisse". Enregistrat al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre (Barcelona), el 18-12-2015.
dc.description.abstract"Klara no vol continuar escrivint instruccions de manuals d’ús per a planxes i electrodomèstics en general. No hi creu en això i vol accedir a un préstec, com tanta gent fa, per viure una vida digna. La seva manera de viure no la fa mereixedora d’aquest tracte social, cap banc no confiarà en ella i mentre està a l’atur es qüestiona coses com: Qui sóc? On sóc? Què fer? Una pregunta molt important: QUÈ FER? Mentre ella busca una manera de viure que li doni sentit a estar viva i que li permeti viure amb dignitat, la gent que l’envolta es mira en ella com en un mirall: els desitjos i les ambicions més diverses, i les incapacitats més amagades dels altres cauran damunt la Klara en la seva recerca d’una vida millor. Tal com passa a la nostra vida quan no estem bé, els voltors planegen sobre Klara per aprofitar-se de la seva situació, per poder sortir de la vida mediocre que els ha portat a no confessar res del que els passa per dins realment. Però, en realitat, cap d'ells, ni el seu cunyat, ni la seva germana, ni el seu amant incapaç d’enfrontar-se a res, ni l’amant del seu xicot, ni el seu amant metge que li treu la sang, ni el xinès, absolutament ningú, li vol oferir una feina o una relació satisfactòries. Les circumstàncies de Klara viatja, doncs, de la realitat al somni. Parla de la recerca de l’equilibri entre la realitat i els somnis, entre els desitjos inabastables i la banalitat més terrible. El tràgic precipici de la vida burgesa, l’aïllament de l’individualisme egoista totalment normalitzat en la nostra societat que ha oblidat el que és “donar”. I la comicitat més cruel que produeix veure l’ésser humà en tals situacions" Intèrprets: Gal·la Sabaté, Martina Roura, Alba Aloy, Úrsula Tenorio, Marc Bartomeu Joy, Marc Felipe, Alba Aloy <br> Professor de cos: Pere Jané; professora de veu: Gemma Reguant; professor de pràctiques de l'espai: Jon Berrondo; professora de pràctiques de personatge: Elisa Echegaray; professor de pràctiques d'il·luminació: Jaume Ayza; Ona Grau i Helena Lucas, disseny d'espai, vestuari i il·luminació <br>
dc.formatVídeo
dc.format.extent01:23:42
dc.language.isocat
dc.rightsEl MAE facilita l'accés a aquests materials únicament amb finalitats educatives i de recerca. Per a qualsevol altra finalitat, és responsabilitat dels usuaris la tramitació dels drets. Contacteu amb biblioteca.itb@institutdelteatre.cat si necessiteu suport.
dc.subject.classificationTeatre de text
dc.subject.classificationEscenografia i altres tècniques
dc.subject.classificationInterpretació
dc.titleLes circumstàncies de Klara
dc.typeEspectacle
dc.date.updated2023-02-04T00:01:57Z
dc.description.placeBarcelona
dc.relation.enllaccataleg2903129
dc.rights.accessRestricted access to the local community
dc.date.lift10000-01-01
dc.contributor.directorPortaceli, Carme
dc.contributor.teacherCorbella, Llorenç
dc.contributor.translatorTola, Albert
local.convertittrue


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record