Skip to main content

Un cop iniciat el processament de l'enllaç estarà disponible.

Autors: Grec 2013 Festival de Barcelona; Vilardell, Teresa (direcció i dramatúrgia)

Títol: Flames a la fosca : Espriu + Rosselló-Pòrcel

Durada: 01:25:43

Data: 2013-10-18

Materia: Espriu, Salvador, 1913-1985; Rosselló-Pòrcel, Bartomeu, 1913-1938; Teatre

Lloc: Barcelona

Contingut: "Evoca un dels versos més coneguts de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Reviu l'amistat entre el poeta mallorquí i Salvador Espriu. Una relació que neix durant la joventut i que passa de l'admiració mútua, la complicitat intel·lectual i l'afecte, a les divergències personals ideològiques, en el context de la República, la guerra i la postguerra. Amb poemes, proses i cartes s'estructura una dramatúrgia en la qual Espriu, Rosselló-Pòrcel i la seva amiga Amàlia Tineo ens porten a recórrer una relació complexa i singular. Una relació que s'estén més enllà del a mort prematura de Rosselló-Pòrcel, perquè Espriu no deixà d'evocar-lo al llarg de la seva obra i durant tota la seva vida. Descobreix un Espriu que fou jove, un Espriu desconegut, un Espriu emociant i emocionant."
Intèrprets: Manel Barceló, Fina Rius, Salvador Miralles, Miquel de Palol. Dramatúrgia: Rosa Delor, Teresa Vilardell, Miquel de Palol i la col·laboració de Fina Rius ; entrenament corporal: Pere Sais ; escenografia: Alfons Flores ; figurinista: Antoni Belart ; disseny il·luminació: Carlos Lucena, Rubén Taltavull; espai sonor: Jordi Collet ; ajudant de direcció: Marta Soro ; col·laboració en la direcció: Miguel Casamayor ; enregistrament i edició de vídeo: Eric de Gispert, Oriol Serra dels Serveis Audiovisuals de l'Institut del Teatre de Barcelona ; producció: Mola Produccions SL i La Trilateral ; coproducció: Festival Grec de Barcelona, Diputació de Barcelona, Institució Lletres Catalanes, Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Ajuntament d'Arenys de Mar

Format: Vídeo

Categoria: Espectacle

Idioma: Català; Castellà

Col·lecció: Festivals

Unitat: Institut del Teatre

Procedència: Unitat Audiovisual Institut del Teatre

Notes: Enregistrat al Teatre Sagarra (Santa Coloma de Gramenet), el 18-10-2013. Aquest espectacle forma part de la programació del Grec 2013 Festival de Barcelona.

Registre Biblioescènic:   Veure Fitxa

Drets: Reproducció només permesa amb finalitats d'investigació i docència. Per a qualsevol altre ús cal demanar autorització.